Diamond painting

Een aantal jaren geleden was het als nieuwkomer voor de creatievelingen een ware rage. En na een tijdje rust voor deze creatieve hobby is diamondpainting weer terug van weggeweest. Nog populairder dan voorheen en dat is ook niet gek want de kwaliteit van de paintings met de kleine diamant-vormige  steentjes is sterk verbeteren. Bovendien zijn de diamondpainting veel mooier en de keuze is nog groter.

Wat is diamond painting

Diamondpainting is schilderen zonder verf maar het is meer dan dat want diamondpainting geeft bewezen rustgevend. De kleine steentjes hebben je aandacht nodig. En de mooie kleurtjes zijn prettig voor de ogen. Sommige mensen vergelijken het met een puzzel in een schilderij vorm. Anderen vinden het schilderen op nummer maar dan met diamandjes. Het wordt ook weleens borduren met steentjes genoemd. Maar wij kunnen je verklappen dat het makkelijker is dan borduren.

Helaas geen echte diamanten natuurlijk

De diamondpaintings zijn tegenwoordig verrassend mooi en vormen adembenemende meesterwerken. Bij diamonds painting plaats je honderden glinsterende steentjes, een voor een, op een zelfklevend canvas met kleurcodering om een levendig, glinsterend kunstwerk te creëren.

Wanneer je painting klaar is kun je hem inlijsten en een leuk plekje in huis geven. Er zijn zelfs ervaren liefhebbers die van hun hobby een leuke bijverdiensten hebben gemaakt. Ze verkopen de paintings aan mensen die zo’n mooi werkje ook aan de muur willen hebben hangen maar zelf niet zo van het creatieve zijn.

Wekelijks breiden wij ons assortiment uit en dus zullen er regelmatig prachtige paintings bij komen.

Hoe te diamondpainten

Moeilijk is het zeker niet maar in het begin kun je nog weleens wat ruzie krijgen met de kleine steentjes. We willen je graag een goede start geven dus hier komt een korte uitleg van hoe je aan de slag kunt gaan.

1. Zorg voor een vlakke ondergrond (aan tafel bijvoorbeeld)
2. Sorteer eerst de steentjes op kleur (bijna altijd zijn de steentjes apart verpakt)
3. Pak je diamondpaintingpen erbij
4. Zorg dat je de pen voorziet van wat plak wax door er met de pen in te drukken
5. Pak de steentje met de pen
6. Plaats het steentje op het juiste cijfer

Waar zijn diamond paintings van gemaakt

Diamondpaintings zijn gemaakt van een gelameerd canvas met daarop nummertjes. De steentjes zijn van kunststof en hebben een diamond achtige vorm. De paintings zijn altijd voorzien van een doorzichtige afdekfolie. Die haal je tijdens het painten deel voor deel of wanneer je in een keer de painting af gaat maken, er volledig vanaf. Bij de paintings is het gebruikelijk dat het canvas plakkerig is maar in bijna alle gevallen gebruik je ook een soort lijm die je met de painting pen op prikt waarna je telkens een heel aantal steentjes kunt plaatsen (plakken).

Vervolgens kun je de painting dan ook nog met een roller aanrollen waardoor de diamantjes nog wat beter vastgedrukt worden.

Gebruik door kinderen

Het is met de kleine steentjes niet aan te raden om kleine kinderen aan de slag te laten gaan met de paintings. Natuurlijk onder toeziend oog is dat al minder gevaarlijk. Zorg ervoor dat je kindje de steentjes niet in het mondje doet. Ook de lijm is niet lekker 😉 V.a. 6 jr. kunnen kinderen zonder toezicht aan de slag met de paintings.