Pinata’s ofwel de Piñatas

Bij Pinata’s denken de meeste mensen aan een kinderverjaardag feestje in Mexico.
Piñatas
komen echter van oorsprong helemaal niet uit Mexico, maar uit China. Piñatas worden daar gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. Van oorsprong werd dit gedaan om de geesten te verjagen. De piñata wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna hij wordt opgehangen.

Kinderen op het feestje mogen dan om de beurt slaan. Dit gebeurd meestal geblinddoekt. Wanneer er een cadeautje in zit voor de jarige en de jarige natuurlijk het centrum van alle aandacht is, is het enkel de jarige die de Pinata mag open/kapot slaan.

Verschillende Pinata’s
Wij hebben ons best gedaan om een aanbod van de allerleukste pinata’s aan te bieden.
Let wel op. In bijna alle gevallen moet je zelf de Pinata vullen.

Zo hebben we verschillende Pinata’s uit het dierenrijk maar ook een pinata taart. Of bijvoorbeeld de populaire eenhoorn pinata. Zelf vinden wij de vos pinata een mooi originele pinata omdat we deze nooit eerder zijn tegen gekomen maar de piraat pinata of het ijsje pinata doen het ook erg goed. Een goed gevulde schatkist pinatas doen het voor de schatzoekers ook prima natuurlijk.

Veiligheid
In Nederland moeten de gebruikte materialen altijd voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Dit betekend dat de gebruikte materialen in bepaalde mate brandvertragend zijn. Wel willen we toch waarschuwen op te letten met kleine kinderen die bijvoorbeeld snippertjes in kunnen slikken. Hou bij het slaan, rekening met afstand voor de kinderen die er omheen staan. Zodat ze niet geraakt worden. Gebruik geen scherpe voorwerpen voor het kapot/open slaan. Gebruik een stok of een special slagvoorwerp speciaal voor pinatas.